10 Mayıs 2013 Cuma

Java Projesi Gerçekleştirim Raporu


Grup İsmi
M. Can Arpalık      
Sayime Duygu Aydın    
Seval Tuncel
Yunus Emre Taşkın

Kısa Özet

     Gerçekleştirme aşaması kodlama, sınama ve kurma aşamalarının yapıldığı aşamadır. Burada sizlere gerçekleştirme aşamasını yapmaktaki amacımızdan, bu aşamadayken karşılaştığımız sorunlardan ve bu sorunları nasıl çözdüğümüzden bahsedeceğiz. Raporumuz sonunda yer alan kullanma kılavuzu sayesinde, projemizi hangi şartlarda ve koşullarda çalıştırabileceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Gerçekleştirim Hakkında Ne Biliyorsunuz?

     Gerçekleştirim aşaması; tasarım aşamasından sonra kodlamanın yapıldığı yani proje yönetiminin gerçekleştirildiği aşamasıdır.  Gerçekleştirim bölümü tasarımın işlevselleştirilmesi açısından ve kullanıcıya sunulmadan önceki aşama olduğu için önemlidir. Gerçekleştirim aşaması, tasarım aşamasını işlevselleştir. Dolayısıyla bu iki aşamanın birbirleri arasındaki ilişkilendirme proje için büyük önem taşımaktadır. Gerçekleştirim aşamasından sonra olan uygulama aşaması ise; yapılan işlemlerin belli bir kullanıcıya sunulmasıdır. Projenin işlevselliği kullanıcıyı etkileyeceği için gerçekleştirim aşamasına gerekli önem verilmesi gerekmektedir. 

Gerçekleştirim Amacı Nedir? 

     Amacımız ;
     -Sistemimize giriş yapan kullanıcılara sorunsuz bir kullanım imkanı sağlamaktır.
     -Sisteme giriş yapan kullanıcılarımızın sistemde sorunsuzca gezinebilmelerini sağlamak.
     -Kullanıcı dışında yöneticininde bu sisteme hakim olmasını sağlamak yani üyelerin bilgilerini,şifrelerini onaylamak gibi görevlerini eksiksiz yerine getirmesidir.Böylece kullanıcılar sorun yaşamadan arşivleme yapabileceklerdir.

Karşılaşılan Sorunlar ve Uygulanan Çözümler 

     -Kullandığımız görselliğin boyutunu Netbeans 7.2 programında düzenlenemediğini gördük. Bu yüzden dışarıda bu resimlerin boyutlarını kullanacağımız şekle getirip programda kullandık.
     -Arka plan resmine buton gibi nesneleri ekleyemediğimizi gördük. Hocamızdan yardım alarak bu sorunu hallettik.
     -Kullanıcı girişi sistemini ilk analiz ve tasarım sürecinde kullanmadık. Bu eksikliğimizi geliştirme sürecinde fark ettik ve bunu ortadan kaldırdık. Bu da analiz ve tasarım sürecine tekrar dönmemize ve 15 gün geri gidip projemizi yeniden gözden geçirmemize,eksikliklerimizi tamamlamamıza neden oldu.

Projenin Bileşenleri ve Görevleri

Projeden Kesitler











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder