10 Mayıs 2013 Cuma

FLASH PROJESİ ANALİZ RAPORU



Grup İsmi

M. Can Arpalık      
Sayime Duygu Aydın    
Seval Tuncel
Yunus Emre Taşkın

Kısa Özet

     Projemizin adı “Mekanik Enerji” konusunu animasyon yardımıyla anlatmaktır.  Bu raporda proje hakkında kısa bilgiler verilmekte ve projenin genel amacı belirtilmektedir. Projenin amacı, mekanik enerji konusunu görselliği kullanarak daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirmektir.

Analiz Hakkında Ne Biliyorsunuz?

     Bir proje geliştirebilmemiz için, öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi gerekir. Analiz, çözüm önerileri geliştirme sürecidir. Bu süreçte ihtiyaçlar doğrultusunda bilgiler ve veriler toplanıp başlangıçtan sona kadar izleyeceğimiz yol belirlenmelidir. Bu sayede projenin ilerleme aşamasında rahat ve düzenli bir şekilde ilerlememizi sağlar. Projemizin tasarımı ne kadar kapsamlı olursa ortaya çıkan ürün de o kadar kullanışlı olacaktır.

Analizin Amacı Nedir?

     Grup olarak analiz sürecinde amacımız  karmaşık gibi görünen Mekanik Enerji konusunu daha basit düzeye indirerek öğrencilere öğrenme kolaylığı sağlamaktır. Bunu yaparken konu anlatımını görsellik ve oyunla birleştirerek daha eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşturmaktır.

Uyguladığınız Analiz Süreci

     Proje konusu olarak “Mekanik Enerji” konusunu anlatmayı grupça kararlaştırdık. Buna bağlı olarak sanal ortamdan ihtiyacımıza yönelik araştırmalar yaptık. Proje, kullanıcıların öğrenme  ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. Projenin içeriğinin kullanıcıların beklentileri göz önünde tutularak oluşturuldu. Çoklu ortam öğelerini kullanarak öğrenenlerin farklı duyularına hitap edildi. Son olarak Projenin konusu Yrd. Doç. Dr. Erman Yükseltürk ile görüşülerek onay alındı.

İhtiyaç Analizi

     Kendi öğrenimimizden yola çıkarak eksikliğini gördüğümüz çoklu öğrenme öğelerini bu projede kullanarak, birden fazla duyuya hitap ederek konuyu daha anlaşılır bir şekilde ifade anlatmaya çalıştık.

İçerik Analizi (Görev)

     -Projemiz, konuyu bütün bir şekilde kapsayan bir animasyonla başlar.
     -Başladıktan sonra konu anlatımı, kendini dene ve oyun gibi butonlarımız bulunmaktadır. Konu anlatımları kısmında Kinetik Enerji, Potansiyel Enerji ve Mekanik Enerji konularının anlatımları bulunmaktadır.
     -Konuları tamamladıktan sonra öğrenene kendisini deneme ve oyun fırsatı imkanı sağladık.

Kullanıcı Analizi

     Öğrenenlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak, ortaokul düzeyinde kolay ve anlaşılır anlatımlara ulaşma imkanı sağladık. Bunu gerçekleştirirken öğrencilerin öğrenme düzeylerini, ilgi ve becerilerini, tutumlarını ihmal etmedik.

Durum/Ortam (Öğrenme ortamı) Analizi

     Tasarladığımız projede bilgisayar, projeksiyon aleti, blog sitesi, Adobe Flash CS6, Photoshop CS6 kullanılmaktadır.

Kullanılan Yöntem(ler)in Gerekçe Analizi

     Çoklu ortam materyallerini kullanarak öğrenmeyi kolaylaştırmaktır.

Zaman Çizelgesi

     Yaklaşık olarak 8 günlük bir süre içerisinde analiz raporunu hazırladık ve bitirdik. Proje tasarım sürecimizin başlaması ve bitişi 5 günlük süreci kapsamaktadır.  Projemiz şuan da gelişim aşamasındadır. Projemizin teslim tarihi Mayıs ayının 27si olarak belirlenmiştir.

Referanslar

www.flashmo.com.tr
GAMZE EREN BÖTE 2.SINIF
SATI KARACA BÖTE 2.SINIF
VOLKAN KELEŞ TOBB ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2.SINIF
Yrd. Doç. Dr. ERMAN YÜKSELTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder